This page has moved to a new address.

Pumpkin spice latte (& how-to: pompoenpuree)

Perfect Housewife - to be: Pumpkin spice latte (& how-to: pompoenpuree)

donderdag 2 oktober 2014

Pumpkin spice latte (& how-to: pompoenpuree)

Hoi, ik ben Chris en ik hou niet van koffie.

Zo, deze confession is eruit. Ik benijd iedereen die 's ochtends opstaat met een vast koffie-ritueel en daarna de dag fris en fruitig begint. Het lijkt me heerlijk om zo'n ritueel te hebben en te kunnen genieten van een dampende kop koffie en de opkomende zon. Oh, en wat zou ik ook graag gezellige, spontane koffie-dates hebben à la Sex and the City. Een theekransje klinkt toch minder cool.


Gelukkig houden mijn vriendinnen wel van koffie, en zo proefde ik ooit eens een pumpkin spice latte bij Starbucks in Amsterdam (na een awesome concert!). Ik weet niet of het de ambiance van de avond was of gewoon de zoete kruidige smaak van deze koffie verkeerd, maar mijn smaakpapillen waren overtuigd. Eindelijk een koffie die ik wel lekker vind!

Toevallig vond ik laatst het recept op the Kitchn, en een dag later stuurde vriendinnetje N. ook nog eens een Starbucks recepten boek. Super relaxt, want deze koffie is bij Starbucks maar korte tijd verkrijgbaar en nu kunnen we het thuis (in ieder geval 6 maanden in het jaar) ook gewoon maken. Je kunt pompoenpuree namelijk heel makkelijk maken (zie de how-to hieronder!) en bewaren in de vriezer.



How-to: pompoenpuree

Snij de pompoen door midden en lepel de zaadlijsten en pitjes eruit. Zorg dat alle vlezige draden er helemaal uit zijn. Leg de pompoen met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het ongeveer 20 tot 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 °C. Daarna kun je de pompoen heel makkelijk schillen - als je een biologische pompoen koopt hoeft dat niet - en in een keukenmachine of met een staafmixer pureren (of gewoon met een vork fijn prakken).

Vries het eventueel in in ijsblokjesvormpjes en verpak de pompoenpuree daarna luchtdicht. Het blijft wel drie maanden goed in de vriezer. Wil je veel pompoenpuree ontdooien, doe dat dan een dag van tevoren in de koelkast. Een of twee eetlepels pompoenpuree - bijvoorbeeld voor deze pumpkin spice latte - kun je ook gewoon ter plekke kort verwarmen en verwerken.





Recept pumpkin spice latte


Ingrediënten (voor 2 bekers)
- 400 ml volle melk
- 2 el pompoenpuree
- ½ tl koek- en speculaaskruiden
- snuf versgemalen zwarte peper
- 2 el suiker
- 2 el vanille extract
- 120 ml espresso (of gewone koffie)
- 60 ml opgeklopte slagroom


Bereidingswijze (± 10 minuten)
1. Verwarm de pompoenpuree met de kruiden in een pannetje op laag vuur voor 2 minuten, tot de puree warm en gaar is.
2. Voeg de suiker toe en roer tot het een dik mengsel is.
3. Meng de melk en het vanille extract erdoor en verwarm het op een laag vuur. Let goed op dat het niet overkookt.
4. Giet het in de blender en mix tot een glad mengsel.
5. Maak de koffie en verdeel het over 2 bekers. Voeg de pompoenmelk toe en maak het af met opgeklopt slagroom en een snuf koek- en speculaaskruiden, kaneel of nootmuskaat.


Volg Perfect Housewife - to be @ Facebook | Instagram | Bloglovin | Twitter

Labels: , , , ,

6 reacties:

Op 14 oktober 2014 om 20:45 , Anonymous Anoniem zei...

Ik hou wel van koffie, maar alles waar pompoen ik zit wil ik wel proberen! We hebben m gemaakt en hij is echt super lekker!! Ook namens Dim, hoewel hij vindt dat een scheut whisky het helemaal af zou maken ;-)
Groetjes Kelly

 
Op 15 oktober 2014 om 22:46 , Blogger Chris V zei...

Super leuk je berichtje! Ik ben ook erg fan van pompoen, en zelfs van deze koffie! Maar goed nieuws wat betreft de pompoen: er komen nog een aantal lekkere recepten aan. Haha, en volgens mij vindt Dim alles extra lekker met een scheut whisky :-).

 
Op 6 november 2014 om 01:06 , Blogger Rozemarijn van Loef zei...

Hmm.. Ik hou ook niet van koffie, maar zou deze wel eens willen proeven, mooie foto ook! :)

 
Op 6 november 2014 om 23:51 , Blogger Chris V zei...

Dankjewel! Deze variant smaakt niet heel erg naar koffie en is dus best goed te doen voor niet-koffie drinkers zoals wij. Ook best zoet, en vooral heel lekker!

 
Op 8 november 2014 om 09:50 , Anonymous Peggy's Pastime zei...

Door die foto alleen al wil je dit maken !

 
Op 8 november 2014 om 15:26 , Blogger Chris V zei...

Ah dankjewel Peggy! Lief van je! Het was ook erg lekker kan ik je vertellen. En als zelfs een non-coffee-lover dat zegt ;-)

 

Een reactie plaatsen

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage