This page has moved to a new address.

DIY: Kaarsje in een theekopje

Perfect Housewife - to be: DIY: Kaarsje in een theekopje

zaterdag 27 september 2014

DIY: Kaarsje in een theekopjeVorige week was het nog prachtig weer, maar met de komst van de herfst is het kwik snel gedaald en verdwijnt de zon steeds eerder achter de horizon. De dagen worden korter, donkerder en kouder en 's avonds steken we weer steeds vaker de kaarsjes aan, terwijl we lekker onder een dekentje op de bank kruipen met een dampende kop thee of warme chocolademelk. Best knus, die herfst!

Helemaal met wat extra sfeerlicht uit schattige theekopjes, want daar heb ik echt een zwak voor. Het liefst met een gouden randje. Inmiddels heb ik al een hele verzameling bij elkaar gespaard: geërfd van mijn oma of gekregen van mijn moeder en schoonfamilie. Super leuk, maar mijn vitrinekast puilt uit en eigenlijk is het zonde om ze zo weg te stoppen. Je kunt theekopjes vullen met kleine vetplantjes (zoals ik hier al eens deed), maar vandaag leg ik ook uit hoe je zelf kaarsjes in theekopjes kunt maken.

Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken maar het resultaat is groots. Vul bijvoorbeeld een mooi onderbord met verschillende soorten theekopjes in dezelfde kleuren. Als je niet zo'n genereuze familie hebt loont het om kringloopwinkels af te struinen of marktplaats te checken. Er zijn altijd kleine schatten om te ontdekken!Benodigdheden

- Theekopjes
- Waxinelichtjes of half opgebrande kaarsjes
- Kaarslont (dit kun je bijvoorbeeld hier bestellen)
- Voedselkleurstof of etherische olie (optioneel)
- Satéprikkers of eetstokjes

En verder:
- Scherp mes (optioneel)
- Kom
- Schaar
- Plakband of 2 kleine elastiekjes
- Tang
- Pan, magnetron of een braadslede en een waterkoker


Beschrijving

1. Knip het lont af op de gewenste lengte, zodat je lont net de bodem raakt en het zo'n 2 cm boven het kopje uitsteekt. Mocht je lont kopen zonder zo'n metalen houdertje, dan kun je eventueel die van het waxinelichtje gebruiken. Trek het lont van het waxinelichtje eruit, vergroot het gat via de onderkant met een satéprikker en prik vervolgens je nieuwe lont door het gat en klem het dicht.
2. Hang het lont in het midden van het kopje en klem het tussen twee satéprikkers of eetstokjes. Omwikkel de stokjes met wat plakband of een klein elastiekje.
3. Je kunt de kaarsen op drie manieren laten smelten. 1) Smelt het in de magnetron in een magnetron bestendige kom voor ongeveer 5 tot 10 minuten, of 2) verwarm de kaarsen in een pannetje. 3) Je kunt ook de waxinelichtjes in stukjes snijden met een scherp mes. Doe de stukjes in je theekopje en zet je theekopje in een kom of braadslede met gekookt water (zo deed ik het; dan smelt het gelijk in je theekopje en maak je verder geen spullen vies).
4. Voeg eventueel wat voedselkleurstof of etherische olie toe aan het gesmolten kaarsvet. Etherische olie kun je bijvoorbeeld bij De Tuinen kopen. Voeg 1 tl olie toe per 100 ml kaarsvet. Roer het  goed door elkaar.
5. Giet het gesmolten kaarsvet in je theekopje met lont en laat het afkoelen en hard worden, bijvoorbeeld in de koelkast.
6. Haal de satéprikkers of stokjes weg als de kaars hard is en knip de lont op maat. Zorg dat de lont ongeveer 1 cm boven het kaarsvet uitsteekt. Klaar is je kaarsje!


Wil je op de hoogte blijven van Perfect Housewife - to be op social media? Like Perfect Housewife - to be op Facebook of volg mij via Bloglovin, op Instagram of op Twitter.

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage