This page has moved to a new address.

Cacao balletjes & een blogpauze

Perfect Housewife - to be: Cacao balletjes & een blogpauze

dinsdag 1 juli 2014

Cacao balletjes & een blogpauze

Vandaag iets leuks (of eigenlijk iets lekkers) en iets minder leuks, hoewel dat minder leuke op de lange termijn voor mij wel erg leuk is. Eerst het leuke lekkere: het recept voor deze cacao balletjes met dadels, noten en kokos. Je hebt ze misschien al op meerdere blogs voorbij zien komen. En terecht, want het is echt een hele fijne suikervrije snack. En ook super makkelijk. Easy is key.Nu het minder leuke. Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt is de frequentie van mijn blogposts de laatste tijd nogal gedaald en behoorlijk variabel. Toen ik begon met bloggen postte ik drie keer in de week, maar inmiddels is er eigenlijk geen touw aan vast te knopen en post ik soms zelfs twee weken niets.

Dat heeft alles te maken met mijn afstuderen. Na de zomer hoop ik namelijk mijn opleiding tot Orthopedagoog helemaal afgerond te hebben en mijzelf MSc. (master of science) te mogen noemen. Maar daarvoor moet ik nu nog wel even keihard aan de slag, want er zijn ook nog eens een aantal deadlines naar voren geschoven.

Nu even niet zo leuk, maar straks kijk ik daar vast lachend op terug. Met een stuk taart, een heel groot stuk taart. En een cocktail. Tijdens ultieme picknicks, dinnerdates en andere ultieme activiteiten :-). Maar tot mijn afstuderen komt bloggen dus even op een laag pitje te staan.


Arrivederci!


Recept voor cacao balletjes

Om het een beetje goed te maken deel ik vandaag ook het 'recept' voor deze makkelijke suikervrije cacaoballetjes. Je kunt uiteraard naar smaak variëren, en dingen weglaten of toevoegen. Zo kun je de balletjes bijvoorbeeld ook door kokos of fijngehakte (of gemalen) noten rollen in plaats van door cacao.

Let bij het kopen van de dadels wel goed op dat er geen glucose-fructosestroop aan toegevoegd is. Anders is deze snack niet suikervrij.

Ingrediënten (± 25 balletjes)
- 200 g medjoul dadels (of gedroogde vijgen)
- 200 g noten
- 4 el kokos
- 1 el (raw) cacao
- extra cacao, kokos of noten om de balletjes door te rollen
- 1 el water/kokosolie (als het mengsel te droog is)

Bereidingswijze
1. Doe alles in de keukenmachine en maal het fijn. Als het mengsel nog te droog is kun je een eetlepel water of kokosolie toevoegen.
2. Vorm balletjes van het dadelmengsel en rol ze door cacaopoeder. Bewaar ze in de koelkast.


Wil je op de hoogte blijven van Perfect Housewife - to be op social media?  Volg mij met Bloglovin, op Instagram, op Twitter of like Perfect Housewife - to be op Facebook.

Labels: , , , , , , , ,

8 reacties:

Op 1 juli 2014 om 08:57 , Blogger HandmadebyHelen zei...

Ze klinken heerlijk Chris! Succes met afstuderen, heel begrijpelijk dat je blog daardoor op een lager pitje komt!

 
Op 1 juli 2014 om 09:43 , Anonymous Peggy's Pastime zei...

Veel succes gewenst met je studie ! En geniet van de zomer tussen al het werken door :-)

 
Op 2 juli 2014 om 08:40 , Blogger Chris V zei...

Dankjewel Helen! Ja het is even noodzaak helaas :-). Maar ik heb alweer een aantal onderwerpen bedacht voor nieuwe artikelen dus daarna ga ik weer gewoon lekker bloggen :-).

 
Op 2 juli 2014 om 08:41 , Blogger Chris V zei...

Dankjewel Peggy! Dat gaat hopelijk helemaal goed komen :-). Tot over een tijdje!

 
Op 3 juli 2014 om 09:44 , Blogger Suus from Food Bandits zei...

Heel veel succes met het afstuderen. De laatste loodjes dus. Zien we je daarna gewoon weer snel terug ;) En wat zijn ze lekker he die dadelballetjes, zo verslavend.

Liefs Suus

 
Op 4 juli 2014 om 12:41 , Blogger Chris V zei...

Dankjewel Suus! Nog een maandje knallen en dan ben ik hopelijk weer met volle aandacht en alle tijd aan het bloggen :-). En die balletjes zijn heerlijk inderdaad; echt een ideale snack!

Liefs!

 
Op 5 juli 2014 om 12:31 , Blogger (Mir) Eitje Kookt zei...

Aaayy... Afstuderen is stom.. Maar als je je papiertje straks hebt en jezelf orthopedagoog mag noemen zul je zien dat het het waard was! (En ik kan het weten ��). Succes ermee!

 
Op 5 juli 2014 om 17:37 , Blogger Chris V zei...

Haha ja niet mijn favoriete bezigheid, zeker niet met 5 deadlines. Maar inderdaad, het is de moeite waard! :-) Thanks voor de bemoedigende woorden!

 

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage