This page has moved to a new address.

Gezonde superfood 'cupcakes' met zoete aardappel

Perfect Housewife - to be: Gezonde superfood 'cupcakes' met zoete aardappel

vrijdag 11 april 2014

Gezonde superfood 'cupcakes' met zoete aardappel

Deze gezonde superfood 'cupcakes' zijn niet alleen een feestje voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen en lichaam. Best of all: alle ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt (wel goedkoper bij de toko). Het is de ultieme gezonde traktatie en de superfood cupcakes voldoen aan élk dieet. Ze zijn glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, ei-vrij, vegan, mega gezond en er komt geen oven aan te pas. Het enige nadeel is dat deze gezonde cupcakes niet echt budgetproof zijn.


Nu moet je natuurlijk geen heuse cupcake verwachten: het heeft zeker niet de fluweelzachte textuur en een zoete romige topping zoals echte cupcakes wel hebben. De bodem is zoet en een beetje crunchy en de 'topping' is zacht en kruidig. Wel erg lekker!

En bovendien ontzettend gezond. Zoete aardappel, kaneel en kokos staan namelijk bekend als heuse superfoods.  En ook de andere ingrediënten zijn gewoon erg gezond. Ik zou uren kunnen uitweiden over welke voedingsstoffen deze gezonde cupcakes allemaal bevatten en waarom je ze dus guiltfree als snack aan je kind kunt geven (overigens niet onbeperkt natuurlijk). Maar dat ga ik niet doen...

Hou je niet van zoete aardappels? Je kunt natuurlijk ook voor een gezonde chocolade-topping gaan met banaan en (rauwe) cacaopoeder!

Ingrediënten (voor 9 mini cupcakes)
- 75 g zoete aardappelpuree
- ½ tl kaneel
- ½ tl koek- en speculaaskruiden
- 1 tl vanille essence
- ½ tl rasp van een biologische limoen

Voor de bodem:
- 75 g dadels
- 50 g noten (ik gebruikte amandelen, hazelnoten en pecannoten)
- 10 g sesamzaad
- 1 el kokosrasp
- 1 el kokosolie

En verder:
- Mini cupcake bakvorm (siliconen)
- Staafmixer/keukenmachine
- Citrusstamper
- Spuitzak

Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappel, snij in kleine blokjes en kook het in een pan gaar.
2. Maal ondertussen alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een smeuïg deeg.
3. Als je geen siliconen bakvorm gebruikt kun je eerst een klein strookje bakpapier onder de bodem leggen zodat je de cupcakes er straks makkelijk uit kunt halen. Verdeel het deeg over negen cupcakevormpjes in de bakvorm en stamp het aan met de citrusstamper (dat werkt echt véél handiger dan als je het aandrukt met een theelepeltje).
4. Zet de mini cupcake bakvorm in de koelkast en laat het even uitharden.
5. Als de zoete aardappel gekookt is kun je het pureren tot een glad mengsel. Neem hiervan 50 g en voeg de kaneel, koekruiden, limoenrasp en de vanille essence toe.
6. Haal de cupcakes uit de koelkast en doe de afgekoelde zoete aardappelpuree in een spuitzak. Spuit mooie toeven op de cupcakes en garneer eventueel met wat extra kokosrasp of sesamzaad.


Tip
Je houdt veel zoete aardappelpuree over met dit recept maar dat kun je bijvoorbeeld gebruiken voor deze heerlijke soep met paprika's.


Wil je op de hoogte blijven van Perfect Housewife - to be op social media? Volg mij met Bloglovin, op Instagramop Twitter of like Perfect Housewife - to be op Facebook. 

Labels: , , , , , , , , , , , ,

2 reacties:

Op 12 april 2014 om 14:10 , Blogger Suus zei...

Ik kom even op je blog kijken en hij is heel fijn. Je maakt mooie foto's en lekkere recepten zo te zien.
Ga je volgen!

Liefs Suus van Food Bandits

 
Op 12 april 2014 om 14:37 , Blogger Chris V zei...

Dankjewel Suus! Leuk, ik volg jou ook al een tijdje :-).

 

Een reactie plaatsen

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage