This page has moved to a new address.

Zomerse detox smoothie

Perfect Housewife - to be: Zomerse detox smoothie

zaterdag 22 maart 2014

Zomerse detox smoothie

Deze smoothie was oorspronkelijk niet bedacht als detox smoothie, maar eigenlijk bedoelt om de voorraad appels weg te werken. Hij viel echter super lekker fris uit en is ontzettend gezond, dus ideaal nu de lente weer is begonnen (hoera: lente!). Door de citroen, gember en yoghurt proeft het bijna naar een fluweelzachte citroenpudding. En de gember en superfoods maken het extra gezond! Mocht je niet van de superfoods zijn - aangezien de superfood discussie nog steeds flink gaande is - dan kun je ze prima weglaten natuurlijk.


Ik schreef hier al eens kort over de voordelen van citroen en gember in de ochtend: het ontgift je lichaam, brengt de spijsvertering op gang en boost je immuunsysteem. Ook appel helpt je lever ontgiften, maar bevat daarnaast ook vitamine C, voedingsvezels en antioxidanten. De gezondheidsfeitjes van abrikozen kwamen ook al eerder voorbij: abrikozen zitten bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten. De ultieme detox smoothie dus!

Ingrediënten (voor één groot glas)
- 1 appel
- Sap van 1/2 citroen
- 3 gedroogde abrikozen
- 6 el (plantaardige) yoghurt
- 4 el havermout
- Gember (een klein plakje)
- 2 el goji-bessen
- 1 el Chiazaad

Bereidingswijze
Je kunt de gedroogde abrikozen en goji bessen van tevoren al in lauw water laten wellen zodat ze wat zachter worden. Pureer alles in een blender of met een staafmixer tot een gladde smoothie. Als hij nog iets te dik is naar jouw smaak kun je een scheutje water of sinaasappelsap toevoegen.


Wil je op de hoogte blijven van Perfect Housewife - to be op social media?  Volg mij met Bloglovin, op Instagram, op Twitter of like Perfect Housewife - to be op Facebook.

Labels: , , , , , , , , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage