This page has moved to a new address.

How to: basisrecept voor amandelpasta

Perfect Housewife - to be: How to: basisrecept voor amandelpasta

zaterdag 8 maart 2014

How to: basisrecept voor amandelpasta

Amandelpasta (of amandelboter) is in de winkel best prijzig, dus toen ik deze beschrijving voor het maken van amandelpasta tegenkwam (op het blog Je suis Alimentageuse) via Pinterest moest ik het gelijk proberen. Zou het werkelijk zo simpel zijn? Er stond helemaal geen suiker of olie in de ingrediëntenlijst...


Zo simpel was het inderdaad! Dus vanaf nu maak ik alle soorten notenpasta's zelf. Het kost wel wat geduld, of nouja, eigenlijk maar 15 minuten geduld. Daarna heb je wel je eigen suikervrije, glutenvrije amandelpasta zonder smaak-, geur- en kleurstoffen en conserveermiddelen.

En je kunt natuurlijk naar smaak variëren (zie de variatips hieronder). Ik begin al te watertanden als ik aan pistachepasta denk met een snufje zeezout. Heerlijk! Je kunt notenpasta's gewoon op brood smeren, net als pindakaas. Maar je kunt het ook gebruiken in koekjes, (cup)cakes en taart. En leuk als culinair cadeautje!

Ingrediënten (voor 1 klein potje)
- 200 g amandelen

Bereidingswijze (± 15 min.)
Doe de amandelen in een foodprocessor (of in een blender, staafmixer of keukenmachine). Maal het net zo lang fijn tot het amandelpasta is geworden. Roer tussendoor af en toe door het mengsel zodat er niets aan de bodem blijft plakken.


Variatietips
Dit recept is heel neutraal, maar daarom ideaal om het naar smaak aan te passen. Voeg een dadel of honing toe om het wat zoeter te maken. Voor de zoute variant voeg je een snufje zeezout toe. Verder kun je bijvoorbeeld ook kokosrasp of kaneel toevoegen, of wat rasp van een sinaasappel. Je kunt natuurlijk alle soorten noten gebruiken die je lekker vindt, of ze combineren!


Wil je op de hoogte blijven van Perfect Housewife - to be op social media? Volg mij met Bloglovin, op Instagramop Twitter of like Perfect Housewife - to be op Facebook.

Labels: , , , , , , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage