This page has moved to a new address.

Bakewell tart: met frambozen en amandelen

Perfect Housewife - to be: Bakewell tart: met frambozen en amandelen

dinsdag 25 februari 2014

Bakewell tart: met frambozen en amandelen

"A party without cake is just a meeting" - Julia Child


Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag... En zoals Julia Child dat zo goed verwoord hoort daar natuurlijk taart bij! Nu is het zo dat ik nogal eens last van faalangst krijg als ik moet bakken of koken voor een 'gelegenheid' en ik het maar gewoon op safe speel met kant-en-klare taart. Maarja, met een foodblog kun je daar natuurlijk niet meer mee wegkomen.


In plaats daarvan heb ik Caroline's blog afgestruind voor een makkelijk recept voor taart. Caroline heeft namelijk een paar duizend (haha nee ik weet niet hoeveel het er echt zijn, maar in ieder geval héél erg veel) heerlijke recepten op haar blog staan. Deze frambozen Bakewell tart is het uiteindelijk geworden! Het recept zag er foolproof uit en ik ben echt dol op frambozen en amandelen.

En hij was lekkerrr! De foto is niet geweldig zo met die roze siliconen vorm maar ik kreeg de taart er niet heel uit en de visite stond al op de stoep. Een springvorm is wel echt een aanrader ;-). Gelukkig was de smaak er absoluut niet minder om!


Ingrediënten
- 250 gram frambozen
- 140 g amandelen, gemalen
- 140 g zachte roomboter
- 140 g lichtbruine basterdsuiker
- 140 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 2 el amandelsnippers
- 1 tl vanille extract
- Poedersuiker om te bestrooien

En verder:
- Een springvorm (ø 20 cm)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem.
2. Doe de gemalen amandelen, boter, suiker, bakmeel, eieren en het vanille-extract in een kom en mix alles goed door.
3. Doe de helft van het deeg in de vorm en verdeel de frambozen erover. Verdeel ook de rest van het deeg erover en strooi er amandelschaafsel overheen.
4. Zet de cake in de oven en bak in 50 minuten goudbruin en gaar.
5. Laat de cake afkoelen (want de frambozenvulling kan erg heet zijn!) en verwijder de vorm. Bestrooi voor het serveren de cake met poedersuiker.


Ik maakte (onder andere) ook nog deze makkelijke Boursin-hapjes van Caroline en bladerdeeg-hapjes met brie, bacon en honing (recept binnenkort online!). Alles viel gelukkig goed in de smaak. Mijn verjaardag was tot nu toe al heel geslaagd en ik ben weer ontzettend verwend! Ik kreeg ook veel dingen voor in de keuken (wel vier kookboeken) en ik kan binnenkort aan de slag met een eigen moestuintje op mijn balkon. 

Labels: , , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage