This page has moved to a new address.

Stoofpeertjes (in rode wijn)

Perfect Housewife - to be: Stoofpeertjes (in rode wijn)

dinsdag 10 december 2013

Stoofpeertjes (in rode wijn)

Mijn ultieme Kerstgerecht: mooie rode, zoete stoofpeertjes in rode wijn. Voor mij bestaat er absoluut géén Kerst zonder stoofpeertjes! Gelukkig denkt vrijwel iedereen in ons gezin daar hetzelfde over, en ook bij mijn schoonfamilie zijn stoofpeertjes vaak onderdeel van het Kerstmenu.

 
Het is het lekkerst als je de stoofpeertjes zo vroeg mogelijk op de dag maakt (of zelfs een dag eerder). Zo kun je zo lang mogelijk genieten van de heerlijke geur die van de pan af komt!

Ingrediënten
- 1 kg stoofpeertjes (ongeveer 10; bijvoorbeeld Gieser Wildeman)
- 350 ml rode wijn
- 600 ml water
- 1 tl suiker
- 2 kaneelstokjes
- 3 kruidnagels
- Flinke scheut rode siroop of bessensap (ik gebruikte cassis-siroop)
 
Bereidingswijze (minimaal 3 uur)
1. Schil de peertjes en snij ze eventueel in partjes. Het in partjes snijden is best een klus, dus je kunt ze ook gewoon heel laten.
2. Neem een grote pan, doe de peertjes erin en voeg 350 ml rode wijn en een scheut rode siroop toe. Voeg water toe totdat de peertjes allemaal onderwater staan. Dit is waarschijnlijk rond de 600 ml, maar dat hangt ook af van of je ze wel of niet in partjes hebt gesneden. Voeg tenslotte de suiker, kruidnagels en kaneelstokjes toe en breng het geheel aan de kook.
3. Zet het vuur laag en laat de pan minimaal 3 uur op een laag vuur staan zodat de peertjes gaar worden.
 
Serveertip: wij eten de peertjes vaak met hachee (stoofvlees), rode kool en aardappelpuree. Of als toetje met vanille-ijs!
 

 

Labels: , , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage