This page has moved to a new address.

Vanille rozen-cupcakes

Perfect Housewife - to be: Vanille rozen-cupcakes

vrijdag 22 november 2013

Vanille rozen-cupcakes

Deze week ging mijn blog-avontuur weer een stapje verder. 'Perfect Housewife - to be' heeft sinds kort namelijk een officiële Facebook-pagina - hip hip hooray!! Dat moest natuurlijk gevierd worden met lekkere vanille-rozen cupcakes. Tenslotte waren cupcakes lang geleden de aanleiding om me eens echt te verdiepen in bakken ;-). Ze waren heerlijk!


De laatste keer dat ik cupcakes bakte was al héél lang geleden. Zeker als je bedenkt dat ik vorig jaar gemiddeld elke week wel cupcakes bakte. Mijn lieve, wereldreizigende vriendin D bracht dit súperschattige potje Magnolia Bakery sprinkles mee uit New York. Die stonden al een tijdje te wachten op een speciale gelegenheid om gebruikt te worden. Ik vond dit gelegenheid genoeg!


Het recept voor deze cupcakes baseerde ik op de 'really rosie vanilla' cupcakes van Lily's. Ondanks dat Lily's cupcakes op haar retour lijkt te zijn - tenminste, ik lees er nooit meer wat over - vind ik hun recepten tot nu toe het fijnst. Het cakeje is namelijk niet compact en boterig, maar juist lekker luchtig en smeuïg. Het rozenwater kwam ik tegen bij de plaatselijke Turkse supermarkt. Ik was bang dat het misschien wat overheersend zou zijn maar het was juist heel subtiel.

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)
- 60 ml slagroom
- 70 ml (karne)melk
- half vanillestokje
- 150 g fijne suiker
- 150 g patentbloem
- 50 ml zonnebloemolie
- 45 g boter, op kamertemperatuur
- 1 ei
- 5 g bakpoeder
- snufje zout
- 1 el rozenwater
Voor de topping:
- 100 g boter, op kamertemperatuur
- 200 g poedersuiker
- ½ el rozenwater
- Optioneel: roze kleurstof

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Verwarm in een pannetje op laag vuur de slagroom en melk met het vanillestokje, maar breng het niet aan de kook. Snij na 15 minuten het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe dit bij de melk en room. Laat het geheel afkoelen.
3. Klop de boter met de suiker luchtig in een kom. Voeg vervolgens de olie en het ei toe en mix alles tot een egaal mengsel. Zeef de patentbloem met het bakpoeder en het zout en voeg dit aan het mengsel toe.
4. Meng het afgekoelde vanille-mengsel met het rozenwater, haal het vanillestokje er uit en voeg het toe aan het beslag. Mix alles ruim 5 minuten tot een mooi luchtig beslag.
5. Vul de cakevormpjes voor twee derde en plaats deze gedurende 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de cakejes vervolgens afkoelen.
6. Doe voor de topping de boter, poedersuiker en het rozenwater in een kom en mix tot een glad geheel. Vul de spuitzak en spuit een mooie toef op je cupcakes.


Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage