This page has moved to a new address.

Recept voor tzatziki

Perfect Housewife - to be: Recept voor tzatziki

vrijdag 1 november 2013

Recept voor tzatziki

Volgens mij is dit gerecht bij de meeste mensen wel bekend: tzatziki. Het is een heerlijk traditioneel Grieks (bij)gerecht van Griekse yoghurt met komkommer en knoflook. Wij aten het afgelopen weekend met gyros, aardappeltjes en een salade, en de dag daarna lekker met wat stokbrood. Heerlijk die romige smaak, met het frisse van de komkommer en het scherpe van de knoflook. Je hoeft het natuurlijk niet persé met gyros (of ander vlees) te eten. Het is ook erg lekker bij een salade!


Ik moet eerlijk bekennen dat ik het vaak de moeite niet waard vind om het sap uit de komkommer te laten lekken. Daardoor wordt de tzatziki wat dunner, maar zeker niet minder lekker. Je kunt de olijfolie eventueel weglaten om te besparen op calorieën.

Ingrediënten
- 400 g Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 2 el citroensap
- 1 el olijfolie (extra virgin)
- Zout en peper
- Verse peterselie


Bereidingswijze
1. Schil de komkommer en snij hem door midden. Lepel met een theelepel de zaadlijsten eruit en rasp de komkommer fijn (of snij hem klein).
2. Doe de komkommer vervolgens in een zeef en laat het een tijdje uitlekken. Druk eventueel met de bolle kant van een lepel op de komkommer zodat het sap eruit lekt.
3. Doe de komkommerrasp, yoghurt, olijfolie en het citroensap in een kom en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse peterselie.

Labels: , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage