This page has moved to a new address.

DIY: accessoires vernieuwen met spuitverf

Perfect Housewife - to be: DIY: accessoires vernieuwen met spuitverf

zondag 17 november 2013

DIY: accessoires vernieuwen met spuitverf

Het duurde even voordat ik erover uit was wat de titel van deze blog zou worden. Spuitverf klinkt namelijk erg onaantrekkelijk, maar "spraypaint" wordt in Nederland geloof ik niet echt gebruikt. En er staat spuitverf op de spuitbus. Anywayz: vandaag een how-to over hoe je accessoires (of meubels) kunt vernieuwen door ze een nieuw kleurtje te geven met spuitverf. Ideaal voor accessoires met een mooie vorm maar een minder mooie kleur. De ideale (en goedkoopste) manier om je huis een nieuwe sfeer te geven!
 
 

Oorspronkelijk was de bloempot gewoon een terracotta kleur, wat je nog kunt zien aan de binnenkant op de foto hieronder (de kittens vonden de pot een geweldig speeltje!). Het  kostte mij bijna 4 maanden om hem af te maken - lang leve tijdgebrek -, maar het kan ook gewoon in 3 uurtjes. Ik gebruik tot nu toe altijd gewoon de spuitverf van de Action, maar er zal best verschil in kwaliteit (en meer variatie aan kleur) zijn in met andere merken. Ik had ook nog zelfklevend lint liggen in een soort barok-patroon dus die heb ik goud gespoten voor een subtiel randje om de bloempot.Benodigdheden
- Schuurpapier en een ontvetter
- Primer
- Spuitverf in een kleur naar keuze
- Accessoire
- Karton (of kranten, zie instructies)
  
Instructies

Voorbereiding
1. Spuiten  doe je buiten. De verfdeeltjes in het rond en naast dat je die niet wilt inademen, wil je ook niet dat je hele huis ineens een gouden gloed heeft.
2. Zet de accessoire het liefst op karton in plaats van kranten. Kranten waaien namelijk makkelijk tegen je verf aan en dat is zonde want dat laat lelijke afdrukken achter. Soms ben ik echter eigenwijs en gebruik ik gewoon kranten.
4. Schuur eventueel het oppervlak van hetgene wat je gaat spuiten licht op, en ontvet het. Zo pakt de verf beter.

Accessoire spuiten
5. Als de kleur van de accessoire die je wilt gaan spuiten veel donkerder is dan de kleur verf die je gebruikt kun je eventueel een primer gebruiken. Dat is witte, matte spuitverf. Soms is dat echter niet nodig, of heb je daar geen zin in.
6. Hou de spuitbus ongeveer 30 cm van het oppervlak af en breng de eerste laag aan. Spuit vaak maar kort, want als je te lang op één plek spuit krijg je verfdruppels op het oppervlak. Daarom kan je beter meerdere lagen doen.
7. Als de eerste laag droog is kan je de volgende aanbrengen. Herhaal dit net zo lang tot het naar wens gedekt is.


Dit sterdienblad zat vorig jaar in mijn kerstpakket. Leuk, maar de witte, rustieke kleur is niet echt wat ik wil. Ik vond hem wel erg leuk voor de feestdagen dus spoot ik hem goud. In mijn enthousiasme had ik hem niet geschuurd maar zoals je kan zien had dat eigenlijk wel gemoeten als ik hem egaal goud had willen hebben. Desondanks vind ik deze bijzondere kleuruitkomst ook erg leuk.


Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage