This page has moved to a new address.

'Pumpkin spice' pompoen cakepops

Perfect Housewife - to be: 'Pumpkin spice' pompoen cakepops

maandag 28 oktober 2013

'Pumpkin spice' pompoen cakepops

Pompoen is mijn favoriete herfstproduct: je kan het op zoveel verschillende manieren in gerechten verwerken. Ik maakte laatst al pompoensoep (heerlijk!), maar ik zag op Pinterest ook vaak 'pumpkin spice cake' voorbij komen en dat maakte me nieuwsgierig.

Een hele cake was wat veel dus ik koos voor cakepops, maar dan zonder stokjes en een mooie coating (dat vind ik namelijk eigenlijk teveel werk voor zo'n klein hapje). De cakepops waren heerlijk! Ze zijn luchtig en van binnen nog lekker smeuïg.Hieronder staat eerst hoe je het makkelijkst pompoen kunt bereiden, en daarna volgt het recept voor de pompoenpops.

Pompoen bereiden
De makkelijkste manier om je pompoen te bereiden is om hem eerst wat te laten garen in de oven. Snij de pompoen doormidden en haal de zaadlijsten en pitjes eruit (die kan je er heel makkelijk uitlepelen). Leg hem vervolgens met de snijkant op bakpapier op een rooster en bak hem 15 à 30 minuten op 200 graden. Daarna kan je de pompoen veel makkelijker schillen en in stukjes snijden, en bijvoorbeeld verwerken tot soep.

Als je pompoenpuree maakt, zet hem dan minimaal 30 minuten in de oven zodat de pompoen helemaal gaar is. Lepel het vruchtvlees uit de pompoen en pureer hem daarna met een staafmixer of met een vork. Je kunt de pompoen(puree) ook invriezen voor een volgende keer.


Kruidige pompoen cakepops


In Nederland verkopen ze geen 'pumpkin spice mix', maar onze 'koek en speculaaskruiden' komen heel dicht in de buurt.

Ingrediënten (ongeveer 40 cakepops)
- 150 g pompoenpuree
- 140 g bloem
- 90 g witte suiker
- 35 g rietsuiker
- 75 g boter
- 90 ml karnemelk (*zie tip onderaan)
- 2 eieren
- ½ tl vanille extract
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 tl bakpoeder
½ tl baksoda
- Snuf zout

Bereidingswijze
1. Neem twee kommen. Meng in de eerste kom de pompoenpuree, de karnemelk en het vanille extract. door elkaar.
2. Mix in een tweede kom de boter en suiker voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix nog 1 minuut per ei.
3. Mix op de laagste stand de droge ingrediënten  (bloem, bakpoeder, baksoda, speculaaskruiden en zout) erdoor tot een gladde massa. Voeg daarna het pompoenmengsel toe en meng door elkaar. Mix nog (maximaal) één minuut op de laagste stand, maar niet te lang want dan wordt het taai.
5. Bak de cakepops in de cakepopmaker en draai na 3 minuten om.
6. Bak de andere kant ook 3 minuten en serveer ze met wat kaneelsuiker of poedersuiker. Of maak er mooi versierde pompoen cakepops van!


Tip:
* Liever een grote cake? Verdubbel het recept en bak de cake in een voorverwarmde oven (op 175 °C) in 45 tot 50 minuten gaar.
* Karnemelk heb ik eigenlijk alleen in huis als ik scones bak of deze cakejes maak. Om verspilling te voorkomen vries ik de rest in (in ijsblokjeszakjes/vormpjes). Heel handig!


Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage