This page has moved to a new address.

Hartvormige American pancakes

Perfect Housewife - to be: Hartvormige American pancakes

zaterdag 5 oktober 2013

Hartvormige American pancakesMijn vriend is dol op pannenkoeken (met spek en stroop); het is absoluut zijn lievelingseten. Eigenlijk is dat nog een understatement: vroeger at hij het soms zelfs drie keer per week. Dus hoe zou ik hem beter kunnen verrassen bij het ontbijt dan met een stapel goddelijke American pancakes, met spek én stroop!Het recept is oorspronkelijk uit Nigella Lawsons "How to be a domestic godess". Dat boek staat (helaas) nog op mijn verlanglijstje, maar ik kwam het recept op meerdere blogs tegen dus ik had alvast een voorproefje. Ik heb het zelf met volkorenbloem gemaakt, waardoor ze nóg machtiger werden (maar toch ook net iets gezonder). Je kunt ze ook met karnemelk maken, dan  ze juist iets luchtiger.

Om ze extra 'sweet' te maken (en omdat ik anders fantasie-vormige pannenkoekjes kreeg in plaats van ronde) heb ik ze gebakken in een grote, hartvormige (metalen) cutter. Hierdoor duurde het bakken wel iets langer, want de pancake moet eerst aan één kant gaar zijn voordat je de vorm voor de volgende kan gebruiken.

Ingrediënten
- 225 g (volkoren) bloem
- 300 ml karnemelk
- 30 g boter, gesmolten en afgekoeld
- 2 eieren
- 1 el bakpoeder (16 g)
- 1 tl suiker
- Een snufje zout
- Boter om in te bakken

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix door elkaar - makkelijker kan niet ;-).
2. Als je hartvormige pancakes maakt, vet je eerst even de metalen cutter in met boter en leg je hem daarna in de pan.  Doe wat boter in de pan en schep/giet het beslag er in met een soeplepel of fles. Als er belletjes ontstaan kunnen ze omgedraaid worden en hebben ze nog maar één minuutje nodig.

Officieel hoor je ze natuurlijk met maple-syrup te eten, of met aardbeien/bosvruchten! Helaas hadden wij dat niet in huis, dus vriendlief heeft ze met stroop gegeten en ik met roomboter en poedersuiker.


Mr's tweede ronde!
Tip
De pannenkoekjes zijn heel lekker maar ook heel machtig. Je kunt de pancakes luchtdicht invriezen, zodat je ze op een ander moment alleen nog hoeft op te warmen in de oven of broodrooster! Dat is natuurlijk ook ideaal voor een ontbijt met de hele familie, als je 's ochtends niet uren in de keuken wilt staan.

Labels: , , , ,

1 reacties:

Op 5 oktober 2013 om 20:23 , Anonymous Anoniem zei...

Hmmm dat ziet er lekker uit. Breng je ze morgen mee?

 

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage