This page has moved to a new address.

Bladerdeeggebakjes met aardbeien en banketbakkersroom

Perfect Housewife - to be: Bladerdeeggebakjes met aardbeien en banketbakkersroom

vrijdag 25 oktober 2013

Bladerdeeggebakjes met aardbeien en banketbakkersroom

Dit is eigenlijk meer een zomers gebakje, maar ik kon de aardbeien in de winkel niet weerstaan. Gelukkig maar, want dit is zó lekker!  De zon begon ook spontaan te schijnen toen ik foto's maakte.


Deze mini aardbeien-gebakjes zijn ideaal als je gauw nog even een gebakje voor je gasten in elkaar wil flansen. In feite bestaat het gebakje slechts uit drie componenten: aardbeien, bladerdeeg en banketbakkersroom. Als je er nog minder werk aan wilt hebben kan je natuurlijk banketbakkersroom uit de winkel gebruiken. Zelfgemaakt is het natuurlijk wel het lekkerst!

Je houdt wat banketbakkersroom over met dit recept, en waarschijnlijk ook wat aardbeien. Ik raad aan om hier vooral misbruik van te maken en de pan uit te schrapen met de aardbeien. Heerlijk!

Ingrediënten (voor 12 mini-gebakjes)
- 12 middelgrote aardbeien
- 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- Melk of ei om het bladerdeeg mee in te smeren

Voor de banketbakkersroom:
- 130 ml melk
- 15 g bloem
- 2 eidooiers
- 25 g lichtbruine rietsuiker
- ½ zakje vanillesuiker (of ½ tl vanille extract)

Verder:
- Mini muffinvorm, ingevet
- Eventueel: bakbonen

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardbeien, haal eventueel de kroontjes eraf en snij ze doormidden.
2. Snij de plakjes bladerdeeg in vieren en prik er met een vork gaatjes in. Leg ze in de ingevette muffinvorm en smeer het bladerdeeg in met ei of melk. Vul eventueel de bakjes met bakbonen zodat ze meer hun vorm behouden. Bak het in 15 minuten goudbruin in de oven en laat afkoelen.
3. Hou een scheutje melk achter, en breng de rest langzaam aan de kook in een steelpannetje met de vanillesuiker.
4. Klop de eidooiers op met de gezeefde (ter voorkoming van klontjes) bloem en het achtergehouden scheutje melk. Giet langzaam de kokende melk erbij onder voortdurend kloppen.
5. Doe het mengsel terug in de pan en voeg de suiker erbij. Breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 3 minuten doorkoken (blijf roeren!) tot de juiste dikte bereikt is.
6. Laat het mengsel afkoelen terwijl je blijft roeren, of doe het in een kom met plasticfolie dat is ingesmeerd met boter. Hiermee voorkom je een velletje op de banketbakkersroom.
7. Als alles is afgekoeld doe je 2 theelepels banketbakkersroom in elk bladerdeeg-bakje, en werk je het af met een aardbei. 

Labels: , , , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage