This page has moved to a new address.

Vijgenhapjes met geitenkaas en walnoten

Perfect Housewife - to be: Vijgenhapjes met geitenkaas en walnoten

woensdag 25 september 2013

Vijgenhapjes met geitenkaas en walnoten

Dit vegetarische vijgenhapje is heerlijk als eenvoudig voorgerecht met wat salade en parmaham, of als borrelhapje ('fingerfood') op een feestje. Verse vijgen worden helaas niet het hele jaar verkocht, maar ik heb deze vijgenhapjes ook eens gemaakt met gedroogde vijgen. Dat ziet er iets minder charmant uit maar smaakt even lekker.



Ingrediƫnten
- 8 (verse) vijgen
- 5 el honing
- 1 tl limoensap
- 100 g geitenkaas (of brie)
- 8 Ć  16 walnoten

Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snij de vijgen bovenaan kruislings drie keer door in zodat de vijg mooi openvalt en zet ze op de bakplaat.
3. Meng de honing met de limoensap. Lepel in elke vijg geitenkaas en een beetje van de honingdressing. Zet de vijgen een paar minuten onder de ovengrill.
4. Hak de walnoten eventueel fijn en meng ze met de rest van de honingdressing. Leg iedere vijg in een muffinvormpje en garneer met de walnoten.



Labels: , , , , , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage