This page has moved to a new address.

DIY: plantjes in theekopjes

Perfect Housewife - to be: DIY: plantjes in theekopjes

zaterdag 21 september 2013

DIY: plantjes in theekopjes


Ontzettend truttig, maar ó zo leuk: een mooi (thee) servies met bloemetjes en een gouden randje. Deze zwakte heb ik van mijn moeder geërfd, hoewel die van haar een stuk extremer is. Het ergste is dat deze schattige serviesjes vaak achter glas in de vitrinekast blijven staan, en alleen bij een jaarlijkse lunch/high tea tevoorschijn worden getoverd. Eigenlijk heel zonde!
Dat inspireerde mij om deze theekopjes te gebruiken als plantenpotjes voor kleine plantjes. Deze leuke theekopjes heb ik van mijn oma gehad. Ze zijn gevuld met kleine rozenplantjes en kleine vetplantjes, die ik (voor weinig geld) bij de plaatselijke bloemenwinkel heb gekocht. Alleen nog een leuk onderbord of dienblad erbij en dan is het perfect als 'centerpiece of attention'.

Je kunt natuurlijk ook plantjes planten in een gieter of theepot. Een ander ontzettend leuk idee voor kleine plantjes in huis is om vetplantjes in glazen weckpotjes te planten (mijn meest gerepinde pin op Pinterest). En een ander leuk idee voor ongebruikte (oude) theekopjes is om er deze leuke kaarsjes in theekopjes mee te maken.

Eigenlijk ben ik gek op alle soorten (kleine) schattige (maar nutteloze) decoraties in huis. Ik bezit een recordaantal fotolijstjes, ben gek op kleine flesjes en vaasjes en ook kaarsen zijn in overvloed aanwezig. Binnenkort zal ik daar een impressie van plaatsen...

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage