This page has moved to a new address.

Blauwe bessen en yoghurt muffins

Perfect Housewife - to be: Blauwe bessen en yoghurt muffins

zaterdag 7 september 2013

Blauwe bessen en yoghurt muffins


Nu het collegejaar weer is begonnen vliegt de tijd voorbij, maar voor het bakken van deze lekkere muffins kon ik gelukkig nog wat tijd vinden. Deze muffins zijn ontzettend makkelijk om te maken, en lekker als tussendoortje of bij een high-tea met een toef slagroom.  Je kunt de blauwe bessen vervangen door elk ander fruit, zoals frambozen of bosbessen. Als je ze liever iets gezonder wilt maken staan onderaan deze post wat nuttige tips.

Op de foto hierboven zie je Happy een poging wagen om mee te smikkelen van de muffins. Mijn kittens vinden het heerlijk om stiekem de kommen uit te likken als ik even niet kijk (eigenlijk ook als ik wel kijk), dus tegenwoordig worden ze om hygiënische redenen uit de keuken verbannen als ik wat ga bakken.
 
 
Ingrediënten (12 stuks)
- 100 g roomboter (kamertemperatuur)
- 185 g fijne witte basterdsuiker
- 125 ml (magere) yoghurt
- 2 eieren (kamertemperatuur)
- 225 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 1 tl bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 à 200 g blauwe bessen
 
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakblik met vormpjes klaar.
2. Klop de boter en suiker met een paar eetlepels van de yoghurt tot een lichte, luchtige massa. Het mengsel is goed als de suiker grotendeels is opgelost.
3. Klop de eieren schuimig. Meng dit goed met het boter-suiker mengsel en roer de rest van de yoghurt erdoor. Voeg het meel, de bakpoeder en de vanillesuiker toe en spatel het luchtig door het mengsel.
4. Meng voorzichtig de bessen erdoor.
5. Vul de papieren cups voor 3/4e met het beslag. Bak de muffins in 20 minuten gaar. Haal de cakes uit de vorm en laat ze in het papier afkoelen op een rooster.

Tips
Voor een gezondere variant kun je de roomboter helemaal vervangen door margarine of een gepureerde banaan, of voor de helft door appelmoes. Appelmoes en banaan zijn een stuk zoeter en vochtiger dan boter, dus dan kun je de hoeveelheid suiker en yoghurt ook verminderen. Voor meer gezonde vervangers kun je deze pin bekijken: klik hier. Hebben jullie wel eens gezondere vervangers gebruikt?

Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage