This page has moved to a new address.

50 years of memories

Perfect Housewife - to be: 50 years of memories

vrijdag 30 augustus 2013

50 years of memories

Afgelopen zomer werd mijn moeder 50 jaar, en dat moest natuurlijk groots gevierd worden. Al een jaar van tevoren dacht ik na hoe we haar zouden verrassen en wat het perfecte, persoonlijke cadeau zou zijn. Zelf iets bakken is heel leuk, maar dat blijft meestal niet zo lang bewaard ;-). Op Pinterest (een soort online prikbord; héél verslavend) vond ik een Amerikaanse blog (Nothing but bonfires), waarop ik dit geweldige idee baseerde: 50 years of memories.


We hebben de familie, vrienden en kennissen van mijn moeder een brief gestuurd met de vraag of ze hun leukste, meest memorabele herinnering(en) naar ons wilden sturen. We zouden de herinneringen verzamelen in 50 losse enveloppen (zoals in het originele idee), maar uiteindelijk vonden we het leuker om ze gezamenlijk te bundelen. We hebben een boek in elkaar geknutseld en alle herinneringen daarin verzameld, zodat mijn moeder er nog vaak in terug kan kijken.Als extra verassing zat helemaal achterin het boek een felicitatie en handtekening van Marco Borsato. Niet dat hij een persoonlijke herinnering heeft aan mijn moeder, maar mijn moeder is een groot fan van hem en luistert vaak naar zijn muziek (zo ook tijdens memorabele momenten in haar leven). Om de kaart heen had ik stukjes songtekst geschreven van de drie nummers die voor haar het meest betekenen.


Inmiddels is haar verjaardag geweest, is het boek af en hebben we alle reacties gezien, gehoord en gelezen. Mijn moeder vond het absoluut geweldig en was teleurgesteld dat ze het boek niet gelijk op het feest kon openen (en deed dit overigens wel gelijk zodra ze thuis was). Alle mensen die hebben meegewerkt aan het samenstellen van het boek waren ook ontzettend enthousiast over dit persoonlijke cadeau. Zo enthousiast, dat ze het nu ook zelf als cadeau-suggestie verder vertellen aan anderen! En het is natuurlijk heel erg leuk om zelf als eerste alle mooie en hilarische herinneringen te mogen lezen.


Nu, twee maanden later, blijkt het cadeau extra waardevol. Mijn oma is recentelijk overleden, maar heeft nog haar herinneringen aan mijn moeder van vroeger op papier gezet. Sommige dingen waren  in de familie al in vergetelheid geraakt, dus het is heel erg leuk dat oma's herinneringen nog opgehaald zijn en we deze ook later nog eens terug kunnen lezen.


Labels: , ,

3 reacties:

Op 1 september 2013 om 18:57 , Anonymous Anoniem zei...

tranen springen in mijn ogen bij het laatste stukje.

 
Op 1 september 2013 om 23:38 , Anonymous Anoniem zei...

Lief!

 
Op 3 september 2013 om 02:16 , Anonymous Anoniem zei...

Heel erg mooi!

 

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage