This page has moved to a new address.

Vijf gezonde tips voor elke dag

Perfect Housewife - to be: Vijf gezonde tips voor elke dag

woensdag 18 september 2013

Vijf gezonde tips voor elke dag

De titel klinkt wat misschien wat stoffig, maar het leven gaat helaas niet alleen over cupcakes. Gezond eten blijkt voor mij echt verschil te maken en die gezonde basis maakt het mogelijk om elke week tegemoet te komen aan mijn extreme verlangens aan chocolade en suiker ;-). Ik heb me er nu al een aantal jaren in verdiept, en deze huis-tuin-en-keukentips wilde ik graag met jullie delen. Ze zijn makkelijk toe te passen en goed voor een lagere bloeddruk en cholesterol, gezonde organen, een mooie huid en meer energie! Druk op de dikgedrukte woorden voor websites met meer uitleg.

1. Voor de hand liggend, maar ó zo belangrijk: drink genoeg water! Water wordt in heel je lichaam bij veel processen gebruikt dus je hebt er ook veel van nodig. De richtlijn is minimaal 2 liter per dag.

2. Begin de dag met lauw water met vers citroensap (en gember). Het is goed voor je spijsvertering, je immuunsysteem, verlaagt je bloeddruk, zorgt voor een mooie huid en helpt je lever ontgiften. Tip: drink het met een rietje om langer van je tanden te genieten!

3. Neem elke dag probiotica. Probiotica zorgt voor een gezonde darmflora en heeft daardoor invloed op je immuunsysteem, je humeur en mentale vermogen en op je uiterlijk.

4. Eet dagelijks voeding met omega-3-vetzuren (zoals vis, lijnzaad en avocado). Omega-3-vetzuren werken ontstekingsremmend (dus goed voor bijv. IBD en reuma), hebben een positief effect op het hart en bloedvaten en zelfs gedragsstoornissen en dementie.

5. Eet gevarieerd; het is belangrijk dat je alle vitamines, mineralen en antioxidanten voldoende binnenkrijgt. En eet zo min mogelijk bewerkt voedselEen makkelijke manier om in één keer veel voedingsstoffen binnen te krijgen is bijvoorbeeld met smoothies


Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage