This page has moved to a new address.

Wortel-cupcakes met kaneeltopping

Perfect Housewife - to be: Wortel-cupcakes met kaneeltopping

woensdag 14 augustus 2013

Wortel-cupcakes met kaneeltopping

Wortel-cupcakes fascineerde mij al sinds ik voor het eerst in Londen was geweest (inmiddels alweer een tijdje geleden), bij een ontzettend schattig tentje genaamd Issy's Milky Way. Bij deze - op de fifties in Amerika geïnspireerde - shake-bar/café, inclusief verkoper met Elvis-kuif, kan je verschillende heerlijkheden eten die er allemaal even goddelijk uitzien. Helaas had ik de wortel-cupcakes daar toen niet gegeten, afgeleid door al het andere lekkers, maar ever since spookten ze al door mijn hoofd. Inmiddels heb ik het perfecte recept gevonden om ze zelf thuis te maken!


Vaak wordt dit recept gegeten met cream-cheese topping, maar dat blijkt niet helemaal mijn ding. Na een aantal recepten geprobeerd te hebben voor een goede topping vond ik eindelijk mijn favoriet. Het recept voor de cupcakes zelf komt uit het boek 'Baking Magic' (door Kate Shirazi), en de topping is van de welbekende 'Lily's Cupcakes'.

Ingrediënten
- 175 g bruine suiker
- 175 ml zonnebloemolie
- 3 grote eieren
- 150 g bloem
- 1,5 theelepel baksoda (natriumbicarbonaat)
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- Snufje zout
- 225 g geraspte wortel (eventueel fijn gemaakt in de blender/met de staafmixer)
Voor de topping:
- 200 g boter
- 400 g poedersuiker
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 2 theelepels melk

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Roer de suiker en de zonnebloemolie goed door elkaar. Doe de eieren erbij en mix tot het een glad geheel is.
2. Voeg vervolgens alle droge ingrediënten erbij en mix het goed door. Doe de wortel erbij en roer het goed door.
3. Dan kun je het mengsel in de vormpjes doen. Vervolgens gaan ze 15-20 minuten in de oven. Blijf goed kijken, en als ze te bruin worden kun je er aluminiumfolie opleggen. Controleer of de cakejes gaar zijn (met een satéprikker) en laat ze afkoelen.
4. Ondertussen kun je de topping maken: doe de boter, de poedersuiker en de speculaaskruiden in een kom en mix tot een geheel. Voeg vervolgens de melk toe en klop het tot een zachte, gladde maar stevige substantie.
5. Vul de spuitzak en maak een toef op de afgekoelde cupcakes.


Als je in Londen bent is het trouwens echt een aanrader om naar Issy's Milky Way toe te gaan (Angels Camden, Londen), alleen al vanwege het decor. Hieronder een impressie van alle goddelijkheden bij Issy's Milky Way vlak voor Halloween in 2011... Van het café zelf heb ik helaas geen foto's gemaakt. Ook niet toen ik er afgelopen mei weer terug kwam voor een nieuwe sugerrush (to busy eating).





Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Heb je een tip of suggestie, of wil je gewoon een berichtje achterlaten?

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage